Børnehavens indretning

Børnehaven er beliggende i en gammel villa i 2 plan.

I forbindelse med børnehavens åbenplanstruktur indeholder rummene forskellige funktioner. I alle rum, tilstræber vi at flere og flere møbler osv. kommer på hjul, - således at vi kan ændre rummets indretning efter behov. Det giver os langt flere muligheder for skiftende aktiviteter, spontanitet og kreativitet. Herudover giver det en illusion af at have meget mere plads.

Stueplan

Stueetagen er indrettet med køkken, hvor børnene kan spise morgenmad og formiddagsmad. Køkkenet bruges også til frokostspisning af en gruppe børn.

Derudover er der i stueetagen: Havestuen og Pejsestuen. De er indrettet med borde og stole, som giver mulighed for siddende aktiviteter. I havestuen kan barnet male, sy, klippe og klistre.

I Pejsestuen er der en lille sofa med læselamper over; en krog der inviterer til læsning, I-pad eller bare hygge, sammen med andre eller alene.

I pejsestuen er der også mulighed for at spille forskellige spil, sammen med andre børn og/eller en voksen.

Såvel havestuen som pejsestuen benyttes til frokostspisning.

1. sal

På 1. sal er der to legerum. Det ene rum er indrettet til rollelege med dukkekrog og udklædningstøj og det andet rum bliver kaldt "Konstruktionsrummet", som bl.a indeholder biler, BRIO togbane, kuglebane, og div. klodser til at bygge med.

Garderober

Der er to garderober, med plads til at børnene kan hænge deres tøj og have skiftetøj i deres kasse. Myregarderoben ligger i stueplan og Mejsegarderoben på 1. sal. 

Legepladsen

Legepladsen er indrettet i en villahave med små kroge, hvor børnene kan lege uforstyrret. I haven er der store gamle træer, som giver naturlig skygge. På legepladsen er der legehuse, sandkasse, gynger, cykler samt klatretårn og rutsjebane. Vi har forskellige tema-kasser med spil, dyr og krible-krable, som kan tages i brug alt efter årstid og interesse.

Vi har pt. En høj stub fra et udgået pæretræ, som fungere som ”kriblekrablehotel” for div. smådyr.

Siden er sidst opdateret 12. juni 2018