Kostpolitik

Kostpolitikken er udarbejdet af personalet og godkendt af bestyrelsen.

Kostpolitikken tager udgangspunkt i den overordnede kostpolitik for Slagelse Kommune.

De voksne rollemodeller

Personalet i børnehaven er rollemodeller for børnene, da børn lærer bedst ved det gode eksempel. Derfor er det sunde madvarer, som personalet medbringer til uddeling ved fødselsdage eller anden fejring og hygge.

Morgenmad

Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, som barnet har mulighed for at indtage i børnehaven, hvis barnet møder tidligt. Der bliver serveret havregryn, grød og cornflakes med mælk med tilbud om tilsætning af sukker eller rosiner.

Produkterne er økologisk i det omfang det findes i den butik, hvor der handles.

Formiddag

Legende og aktive børn kan få behov for et mellemmåltid inden frokost. Læg derfor en ekstra mad, et stykke frugt eller grønt i madkassen. Børnene har altid mulighed for at drikke vand.

Frokost

Madpakken bør indeholde en grov/fiberrig form for brød med en variation af pålæg og forskelligt grønt tilbehør. Personalet står til rådighed med vejledning og sunde ideer. Der må ikke medbringes slik/søde sager i madkassen. Børnene bliver tilbudt et glas økologisk mælk og vand.

Eftermiddag

Legende og aktive børn kan få behov for et mellemmåltid inden afhentning. Læg derfor en ekstra mad, frugt eller grønt i madkassen. Børnene har altid mulighed for at drikke vand.

Fødselsdage

På denne dag fejrer vi barnet i børnehaven med navn og et tillykke på dørskiltet. Fødselsdagsbarnet hjælper til med at hejse flaget og får sunget fødselsdagssang og taget billeder. På denne særlige dag er barnet på mange måder i centrum. Barnet må gerne dele kage, is eller lignende ud i en begrænset mængde, der administreres af personalet. Rester gives med hjem ved barnets afhentning.

Skal fødselsdagen afholdes i hjemmet aftales nærmere detaljer om servering med personalet. Eventuelt overskydende ting fra festen bringes ikke med til børnehaven.

Andre særlige lejligheder

Ved andre særlige lejligheder, såsom sidste dag inden ferie, sidste børnehavedag, ny lillesøster eller –bror eller hvad man nu har lyst til at fejre med sine kammerater ved at dele noget ud i børnehaven, skal dette være sunde ting, og aftales forinden med personalet fra gang til gang.

Kaffedag

Ca. en gang om måneden afholdes kaffedag, hvor forældrene har mulighed for at tilbringe en hyggestund i børnehaven med barnet. Der bliver serveret kaffe/te for forældrene og børnene tilbydes saft eller vand.